2015. január 28., szerda

Popcorn jelentések - Philip K. Dick by Amazon?!

Képek forrása


Úgy néz ki, az Amazon Studios is beszállt a mostanában olyan népszerű sorozat bizniszbe, hogy letaszítsa az HBO-t a trón(ok)ról?! :) Újabban pilotokat lövell az éterbe, amire szavazni lehet, és a legtöbb szavazatot elértből valóban sorozat készül. (Erről bővebben >itt<)

Így készülhetett el egy 60 perces első rész, Philip K. DickThe Man in the High Castle/ Az ember a fellegvárban című írásából is, amely a nézők körében annyira sikeres lett, hogy petíció (szerűség) indult "Ha nem lesz sorozat a The Man in the High Castle-ből, soha többé nem rendelek az Amazontól semmit" jelmondattal. (Erről bővebben >itt<)
Az alapsztori nagyon érdekes: 1962 Amerikájában járunk, csak hogy semmi nem úgy néz ki, ahogy megszoktuk. Nincs Coca-Cola és Marlboro Man, egy egészen "apró" részlet ugyanis máshogy alakult a történelemben, mivel hogy a 2. világháborút Németország és szövetségesei nyerték! Hoppá?! Így kialakult a kettéosztott, elnyomott USA: a nagyobb, keleti fele náci fennhatóság alá tartozik, míg nyugaton Hirohito császár az úr, középen pedig húzódik egy vékony, semleges mezsgye (ami annyira persze mégsem semleges...)

Az első rész alapján én is annyit mondhatok, hogy: Hűűű! Csatlakozom a bojkotthoz, (még ha ezzel nem is sodrom az Amazont a csőd szélére, révén, hogy eddig sem voltam annyira potenciális ügyfelük...) A pilot hangulatos, tele szép képekkel, és igencsak izgalmas is! Apró, és nagyobb darázsfullánk poénokban is bővelkedik, mint hogy a japán nagyúrnak nincs elég c a fogadószoba bútorzatában. Vagy hogy a németek persze nem óhajtank hosszútávú puszipajtások maradni a japánokkal, akikben forr a kisebbségérzés, ambivalens módon keveredve magasztossággal, hisz a németek  csak a látható világot értik. És az égből sem éppen hó szitál keddenként a kórházak közelében... Hát igen, Hitler - aki amúgy halálán van - megtartott párat régi "jó" szokásaiból... Egészségének rohamos (és sokak által áhított) gyengülésével pedig a küszöbön trappol a 3. világháború...


San Francisco - Japán Csendes-óceáni Államok
Értékelés: Nálam ez az ízelítő 10/10-es, kérdés, hogy fenn tudnák-e tartani. Remélem letesztelhetjük majd! :) 

Amit még érdemes figyelni: zászlókat, logókat, hirdetéseket a plakátokon, bolt neveket. Alaposan, a részletekig kidolgozott világot kapunk. És a karakterek is rejtenek bőven potenciált!




Update:  Az Amazon berendelte Az ember a fellegvárban első évadát! :) Az Agave pedig ennek örömére új kiadást tervez! Éljen, éljen! :)

2 megjegyzés:

  1. Nem hallottam még erről a szavazásról, és bevallom, Philip K. Dicktől sem olvastam még semmit, de amit leírtál, az alapján úgy érzem, kellene. A könyv van olyan jó, mint amivel a pilot kecsegtet? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt sajnos nem tudom, mert nekem is szűz terep, mindig csak tervben volt, de nem olvastam még tőle. A magyar oldalon, 270 szavazás után 78%, külföldin 44.569 után 3,83 az 5-ből, szóval annyira rossz nem lehet. :) Megnéztem most hirtelen, többen a végével nincsenek kibékülve, meg, hogy kifejthette volna bővebben is. Persze ez még nem jelent semmit. És az is meglehet, hogy a filmesek megtartják az alapkoncepciót, a többit meg teljesen átírják... Engem egyelőre a film jobban érdekel, de akik olvasták, esetleg megoszthatnák velünk élményüket! :)

      Törlés