2013. március 7., csütörtök

Zsöllye jelentések - A Napsugár fiúk



(Forrás: madachszinhaz.hu)
Az előzőleg már megtekintett darabok után még mindig maradtunk a könnyedebb vizeken, bár itt kicsit már meginogni látszott csónakunk. Legalábbis az enyém, párom nevében nem beszélhetek. :) A Madách Színházban sem jártam még korábban soha, és itt aztán tényleg elkapott a nagy színházak hangulata, bár a helyválasztás nem volt a legszerencsésebb, az erkélytől igencsak messze volt a színpad, és bizony elkélt volna egy ódivatú okuláré. :) De azért Neil Simon nyomán így is felragyogtak A Napsugár fiúk.






Történet: Willie Clark és Alfred Lewis az amerikai kabaré aranykorának híres párosa, akiket mindenki a Napsugár fiúk néven ismer. Al és Willie igaz jó barátok a magánéletben és egymáshoz hű komédiások a színpadon. Ez a békebeli állapot egészen addig tart, míg Alfred úgy nem határoz, hogy visszavonul. Ezzel azonban nem csak saját sorsáról, de Willie életéről is döntött. A Napsugár fiúk soha többé nem léptek közösen színpadra. Azonban a szakítás után 11 évvel nagyszabású televíziós műsor készül a Vaudeville kabaré aranykoráról, melyben újra akarják éleszteni a híres duót.  Ekkor kezdődik a történet, melyben a több mint tíz éve egymással szóba sem álló színészpár, Alfred és Willie ismét találkoznak.  A darab kettejük kapcsolatáról szól és arról, hogy végül felül tud-e kerekedni sértettségükön a szakma iránti szenvedély és az egymás iránt érzett barátság. (Forrás: madachszinhaz.hu

Nagy Sándorral nem leszünk nagyon jóban, az már biztos, elképesztően sokat tévesztett, ami persze bizonyos fokig elnézhető, de az már sok, ha a nézőnek kell drukkolnia érte... És főleg olyan színészekkel kontrasztban látni, mint Gálvölgyi János és Benedek Miklós, nem emel az ázsióján az biztos. Benedek Miklós viszont remekül illet Gálvölgyi Jánoshoz furcsa párként”, élethűen, szórakoztatóan hozták a zsémbes, túlontúl büszke, engedni fikarcnyit sem hajlandó már-maguk-sem-tudják-min-is-vesztek-össze-mégis-csak-rendületlenül-fújnak-egymásra karaktereket. Gálvölgyi János alakítása egyébként pozitív csalódásként ért, mert úgy képzeltem, ő inkább az erőltetettebb humor képviselője, és lám, milyen jó, ha az ember lánya, félretéve minden előítéletét mégis csak igent mond... :) Főleg az ő alakításáért megérte megnézni a darabot, még ha a történetet nem is éreztem magamhoz túl közelinek. Illetve más lezárásra számítottam. 
Akit érdekel, mire is gondoltam, jelölje ki a következő két sort :)
Arra számítottam, hogy lezáró csattanóként az öregek otthonában futnak össze és szembesülnek vele, hogy hátralévő életük végéig össze lesznek zárva. :)


(Forrás: madachszinhaz.hu)
Volt sok eredeti, szívből kacagtató poén, de sokszor kicsit elkalandoztam inkább és nézelődtem a nézők színes sorai között, és gyönyörködtem a színházban. Nem tudott annyira megfogni, magával ragadni a darab, de jól esett ott lenni, beszívni a semmi máshoz nem hasonlítható hangulat levegőjét.  

10-ből 7-est adok a darabra összességében.

További részletek: itt

További Zsöllye jelentések pedig: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése